3 / 8

Acomodati-va cu "destul de aproape"

Majoritatea inovatiilor corporative un vad niciodata lumina zilei, deoarece acestea sunt "ucise in Consiliu" De ce mor atat de multe in acest fel? Deoarece intreprinderile asa-zis inovative genereaza prea multe necunoscute pentru confortul unor poli de putere din companie, care poseda puterea de a spune "NU", in urma acestei incertitudini a succesului.

In acelasi timp, antreprenoriatul dezvoltativ de succes necesita a opera intr-un mediu extrem de nesigur, sau ambiguu. Este similar incercarii de a rezolva o ecuatie cu sapte variabile si sase necunoascute. Practic, nu poate fi rezolvata prin presupuneri inteligente sau combinatii bazate pe informatii insuficiente, aproximari sau pur si simplu instinct.

Dar perfectiunea este de multe ori dusmanul binelui. Amintiti-va, in antreprenoriat cea mai buna decizie este aceea pentru care nu vei avea suficiente informatii. Cea mai buna decizie urmatoare este "suficient de aproape" si adaptabila din mers - puteti regla intodeauna directia din mers (de exemplu, la schi, cu genunchii indoiti).

Abordarea antreprenoriala accepta termenul "destul de aproape": suflecati-va manecile si lucrati cu clientii inca de la inceput. Oferiti clientilor un produs, chiar daca nu ati facut toate studiile de piata sau nu este "perfect". Experimentati, nu va fie teama sa ajustati din mers si, ocazional, redresati afacerea daca este nevoie. Incearca, repara si...repeta!

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri