3 / 5

Sükrü Bozluolçay: Antreprenorii trebuie sa lucreze la capitolul CSR

Sükrü Bozluolçay, antreprenorul anului in Turcia, este fondatorul Bozlu Holding, un grup de 18 de companii din industria serviciilor medicale, cum ar fi analize de laborator, electronica medicala, medicina nucleara si radioterapie. Grupul are, de asemenea, propriile clinicile de oncologie. Veniturile grupului Bozlu se ridica la 120 milioane astazi de dolari.

Atacati pietele externe! "Grupul nostru are patru companii cu activitati in Romania: MNT, Varinak, Neolife Medical Center, care va fi deschis in octombrie langa Aeroportul Baneasa si Vital, unde avem 4.000 metri patrati in Militari. Vom investi 15 milioane de dolari in proiectul din Baneasa. Romania are potential pe termen lung. Am investit in Romania in ultimii 5 ani, unde lucram cu oameni foarte buni, iar atunci cand colaborezi cu specialisti foarte buni, forta de munca nu are cum sa fie ieftina. Salariile din Romania sunt comparabile cu cele din Turcia, insa statul roman subventioneaza foarte putin din serviciile medicale private comparativ cu alte tari din Europa. Sunt sigur ca, pe masura ce economia Romaniei devine mai puternica, statul va plati mai mult pentru aceste servicii, asa cum s-a intamplat in Turcia. Vom mai investi in Romania si vrem sa fim implicati, de asemenea, in proiecte medicale realizate in parteneriat public-privat. Sunt optimist ca legislatia PPP va deveni stabila in Romania."

Sfaturi pentru romanii care vor sa participe la competitia “Antreprenorul Anului”.
Sa fie mandri de realizarile profesionale, sa nu fie timizi cu rezultatele lor si sa vorbeasca deschis despre acestea. Sunt multi antreprenori de succes in Romania, inclusiv in industria de servicii medicale. Sunt multe fonduri de investitii in Romania, o oportunitate pentru antreprenorii romani. In ceea ce priveste competitia din Monte Carlo, juriul se uita si la aspectele sociale ale antreprenorilor, iar CSR-ul este important. Antreprenorii trebuie sa lucreze la CSR si sa-l incorporeze in povestea afacerii. Partenerii financiari sunt mai putin importanti decat cei strategici, in opinia mea. Investitori financiari pot pleca foarte repede dupa o investitie, insa cei strategici sunt mai bine educati si au o viziune pe termen lung. Fondurile de investitii sunt periculoase. Sunt interesat sa cumpar active in Romania, mai ales jucatori din healthcare. Antreprenorii romani au asteptari prea mari in privinta evaluarea propriilor companii pentru ca sunt foarte multe fonduri de investitii interesate de firmele lor.

Cine este antreprenorul? Vezi ce raspunde Sükrü Bozluolçay



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri