3 / 6

Incurajarea afacerilor online si finantari mai mari pentru tinerii sub 35 de ani

1. "Ar trebui sa simplifice procesul de investitie din partea statului si sa creasca suma maxima de investitie de la 10.000 euro la 50.000 euro in programul pentru antreprenorii pana in 35 de ani", a declarat Ioan Iustin Vadana este cofondator al Regiconia.com, Regiconia.com, un site prin care producatorii mici si mijlocii se pot promova la nivel international.


2. Descentralizarea procesului de investitii in departamente regionale care sa analizezela nivel regional natura si scopul investitiei intr-o anumita firma. Procesul de aplicare sa fie mai mult indreptat pentru a cunoaste natura afacerii si nu doar de natura birocratica. Aplicatiile sa fie analizate individual si nu in functie de anumite criterii generale.


In aceasta privinta s-ar putea infiinta la nivel de judete sau chiar la nivel de regiuni fundatii care se sa ocupe de administrarea investitiilor. Un astfel de exemplu este Seed Capital Fribourg.


Companiile care primesc finantare sa fie afisate online si sa se justifice motivul pentru care s-a investit in acea companie.


3. Programul de investitii sa acopere si domeniul de afaceri online. in acest moment nu se tine cont ca in Romania una din cele mai importante resurse este dezvoltarea de software de orice natura. Antreprenorii din acest domeniu sunt practic neglijati si isi inchiriaza serviciile companiilor internationale care platesc foarte bine in urma profitului obtinut din acest colaborari.


4. Incurajarea companiilor (prin investitii, conferintze, consultanta, rapoarte nationale in care sa se analizeze procesul de internationalizare al antreprenorilor romani, etc) sa realizeze produse de calitate si sa le internationalizeze.


5. Incurajarea infiintarii de spatii de lucru colaborative in toata tara (in toate judetele mari, pe langa universitati de afaceri, camere de comert). Un exemplu ar fi Bucharest Hub care sa fie partial subventionate din fonduri nationale pentru a se incuraja realizarea de retele intre antreprenori.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri