2 / 6

Cornete boieresti

Camelia Ghican, o fosta economista in varsta de 50 de ani, a facut anul acesta primii pasi in antreprenoriat investind circa 5.000 de euro intr-o afacere cu dulciuri realizate dupa o reteta veche de mai bine de 100 de ani. Acum, Casa Ghican lucreaza la foc automat un desert rafinat, dupa o reteta veche de mai bine de 100 de ani, care se servea la Casa Regala si palatele boierilor Ghica. Dulciurile sunt realizate manual, din ingredient naturale, fara E-uri sau aditivi.


"Deschiderea acestei afaceri pentru noi a inceput cu tatonari privind piata dulciurilor traditionale, incercand mai multe variante: prajituri de casa, cozonaci, torturi. Distributia si patrunderea pe acest segment a fost dificila pentru noi, deoarece nu aveam fonduri destinate promovarii produselor. Cel mai dificil moment din activitatea noastra a fost chiar la inceputuri, cand nu reuseam sa ne acoperim cheltuielile de regie. In ciuda tuturor acestor dificultati, nu ne-am gandit nici o clipa sa renuntam, ci dimpotriva am cautat solutii pentru depasirea situatiilor grele", isi aminteste antreprenoarea.



Anul acesta se va incheia cu afaceri de 200.000 de lei, potrivit estimarilor Cameliei Ghican, pentru 2015 antreprenoarea vorbind de afaceri in crestere pana la 250.000 de lei si un buget de dezvoltare de 15%. In functie de cerere, antreprenoarea ia in considerare accesarea de fonduri europene, cresterea capacitatii de productie prin marirea spatiului si noi angajari.


"Oamenii de afaceri de varsta mijlocie care au experienta si curajul de a se lansa in antreprenoriat, nu stiu de fapt ce inseamna acest lucru, iar cei tineri care invata in scoala, nu au suficient curaj si experienta sa se lanseze intr-o activitate antreprenoriala. Pentru ca mediul de afaceri sa devina unul mai prietenos cu antreprenorii romani, mai flexibil, parerea noastra este ca oamenii ar trebui mai mult informati, instruiti si sprijiniti prin toate sursele", considera Camelia Ghican.


Mesaj pentru antreprenorii romani de 1 decembrie: "Le dorim sa fie sanatosi, consecventi si optimisti!"

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri