3 / 8

Heritage Farms: 120.000 euro pentru legume eco

Nume business: Heritage Farms


De ce consideram ca va avea succes:
Imbinare a experientei agricole cu experienta de business a celor doi fondatori; apetenta romanilor este in crestere pentru produse eco; potential de export si extindere nationala.

Heritage Farms, o afacere cu legume ecologice ce poarta semnatura mai multor bihoreni, printre care Ioan Fotea si Cristian Hercut, a aparut de la o frustrare: lipsei produselor alimentare curate pe care sa le poti da copilului tau fara ingrijorare. Acum, din satul Apateu pleaca legume care concureaza chiar si cu produsele taranilor din piete.

Cristian Hercut (32 ani) este implicat in agricultura inca de la inceputul anilor 2000 cand copil fiind a fost implicat zi de zi in activitatea afacerii de familie. In 2012 a preluat exploatatia familiei si s-a instalat ca tanar fermier, beneficiind si de fonduri europene.

La randul sau, Ioan Fotea (35 ani) este cadru didactic la Facultatea de Management Griffiths.

”Acest business il putem considera un spin-off in baza preocuparilor avute la Facultatea de Management Griffiths de a incuraja spiritul antreprenorial in randul tinerilor. Acesta se adauga altor business-uri incepute de absolventi si cadre didactice, atat in tara cat si in afara ei. Am lansat public acest business anul acesta in luna mai 2016, dar pregatirile si investitia au fost realizate in a doua jumatate a anului 2015, ideea aparand de la o frustare si o neputinta. O frustrare generalizata pe care o auzi verbalizata pretutindeni unde te intorci si anume aceea a lipsei produselor alimentare curate pe care sa le poti da copilului tau fara ingrijorare; acele legume si fructe cu gustul de altadata dupa care tanjim dar pe care nu il mai regasim in alimentele de pe rafturile supermarketurilor”, spune Ioan Fotea pentru Wall-Street.ro.

In prezent, ferma ocupa un teren de 1,2 hectare in localitatea Apateu, judetul Bihor, proprietarii colaborand si cu alti fermieri din sate precum Fegernicu Nou, Hidisel, Uileacu de Cris, Salard, suprafata totala de teren cultivat depasind patru hectare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri