4 / 8

Mieraria: Inca din 1900, familia lui Razvan crestea albine in zona Banatului

Nume business: Mieraria.com


De ce consideram ca va avea succes:
Romanii au inceput sa afle ce contine mierea din comert, urmare a multiplelor actiuni ANPC; creste consumul de miere naturala, netratata. Potential pentru export. Business de familie cu o vechime de peste 100 de ani.

Razvan si Mina sunt doi tineri care lucreaza in marketing si publicitate, iar din acest an duc mai departe o idee de afacere nascuta pe la 1900, cand familia lui Razvan crestea albine in zona Banatului. Cei doi antreprenori au detaliat pentru wall-street.ro povestea din spatele Mierariei, o alternativa la mierea procesata din comert.

Razvan Mihai (35 ani) si Mina Ionescu (26 ani) se ocupa in continuare cu marketingul si publicitatea, Mina fiind specializata in comunicarea digitala, iar Razvan in creatie si strategie de comunicare. In paralel, Razvan se preocupa de „traditia si pasiunea din familie pentru cresterea albinelor”, iar Mina cu „spiritul antreprenorial si cu organizarea”.

Inca din 1900, familia lui Razvan crestea albine in zona Banatului, activitate pe care a deprins-o de la bunici inca din copilarie. In tot acest timp, cresterea albinelor a fost strict o pasiune, facuta numai prin metode traditionale, foarte asemanatoare cu cele de la 1900.

„Mierea obtinuta era, deci, de o calitate extraordinara si, cu toate acestea, nu exista alta varianta de desfacere decat prin 2-3 verigi de intermediere, ca in final 90% din ea sa ajunga la export, sa fie procesata si sa-si piarda toate proprietatile terapeutice. De aici a aparut ideea unei Mierarii, din faptul ca era vanduta la un pret incorect si procesata, in loc sa ajunga cruda, cu toate proprietatile, in casele romanilor”, povesteste Razvan.

Produsele sunt comercializate exclusiv online, in borcane mari, de 650 si 1.200 de grame, ale caror preturi sunt de 55 de lei, respectiv 90 de lei.

„Pana la finalul anului incercam sa vindem cat mai mult din stocul actual, de 500 kg, iar restul pana in Q2 2017, cand va iesi prima productie din sezonul urmator. Din productia totala din 2017 intentionam sa comercializam sub brandul Mieraria minim 2.000 kg”, puncteaza Razvan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri