4 / 6

O firma de curatenie

La prima vedere o afacere de curatenie pare usor de realizat, cu investitii minime si cu profit maxim. Insa, nu este chiar asa. Utilajele profesionale necesare pentru a curata spatii de birouri sunt scumpe si nici consumabilele nu sunt de neglijat. Ia in calcul ca vei avea nevoie de 2-3 tipuri de aspiratoare, pentru mochete, de lichide si de praf, dar si de lavete, mopuri, galeti, carucioare si o scara.


De asemenea, va trebui sa angajezi cel putin o echipa de profesionisti in aceasta meserie (2 oameni), care vor avea nevoie si de un autovehicul comercial usor (un pick-up sau o dubita) pentru a transporta utilajele la client. Automobilul poate fi cumparat second-hand cu cateva mii de euro sau poate fi inchiriat. Investitia initiala creste, bineinteles, daca cumperi un automobil nou. Investitia de 10.000 euro ia in calcul cumpararea unui vehicul second hand si o echipa de numai 2 oameni.


Cu timpul, daca afacerea genereaza fluxuri de numerar stabile, poti continua investitiile si sa angajezi mai multi oameni, sa cumperi sau sa inchiriezi mai multe dubite de transport.


Sursa foto: Shutterstock / Photographee.eu

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri