2 / 6

Franciza Velocita: câți bani îți trebuie pentru a-ți deschide propria gelaterie

Velocita este una dintre cele mai cunoscute gelaterii din București, locația din Calea Victoriei beneficiind de un flux ridicat de clienți, mai ales în weekend-urile în care strada, alături de alte artere din București, devine pietonală.

Afacerea se dezvoltă la nivel național printr-un sistem de franciză. Pentru a intra în acest business trebuie să știi de la început că taxa variază în funcție de dimensiunea magazinului și numărul de angajați de care vei avea nevoie. Câteva exemple mai jos:

  • 12.000 de euro pentru un magazin de până la 60-70 de metri pătrați.
  • 19.500 de euro pentru magazinele medii de peste 100 de metri pătrați.

De asemenea, vorbim și de investiția inițială în locație, care este cuprinsă între 70.000 și 100.000 de euro, în funcție de dimensiunile magazinului. În acest buget intră cheltuielile pe care le ai cu amenajarea spațiului, dotarea cu echipamente de lucru și mobilier, garanții pentru spațiu, taxa de franciză și capitalul circulant de lucru de care ai nevoie pentru primele luni.

Redevența lunară pe care trebuie să o plătești este de 5% din cifra de afaceri lunară, fără a exista un prag minim.

Dacă vrei să afli și o serie de sfaturi din partea Adnanei Popa, fondatoarea Velocita, legate de deschiderea unei locații Velocita în regim de franciză, poți citi AICI interviul pe care l-am realizat cu ea.

Sursa foto: Velocita

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri