4 / 11

Cartridge World, franciza care ofera cartuse pentru imprimante

Cartridge World, locul 30 in top, este compania cu cea mai rapida crestere mondiala din industria de cartuse pentru imprimanta, in sectorul incarcarii cu cerneala si laser, care si-a anuntat anul trecut planurile de expansiune rapida in Romania, prin deschiderea a peste 50 de magazine in urmatorii 5 ani.

Cartridge World ofera consumatorilor locali o metoda convenabila din punctul de vedere al costurilor pentru a reduce, refolosi si recicla cartusele de goale de cerneala sau toner folosite de imprimante cu inkjet, laser, faxuri si copiatoare. Consumatorilor si corporatiilor li se asigura astfel o economie de 50%, garantia serviciului de recuperare a banilor si protejarea mediului inconjurator.

Compania a fost infiintata in 1988 de catre Bryan Stokes la Adelaide in Australia, in prezent detinand aproximativ 1500 de magazine in intreaga lume. Investitia totala intr-o franciza Cartridge este de 40.000 de euro, taxa de intrare in franciza fiind de 10.000 euro, in timp ce cheltuielile pentru amenajarea spatiului, achizitionarea echipamentelor sunt de aproximativ 30.000 de euro. Mai mult, se percep taxe de redeventa de 6% din cifra de afaceri si o taxa de publicitate de 3% din profit la o durata a contractului de 5 ani.

Toate magazinele, chiar si la nivel mondial, folosesc acelasi tip de echipament, iar sistemul de distributie folosit asigura accesul francizelor la game de produse cu preturi competitive. Francizele beneficiaza de suport din partea personalului specializat al companiei, dar si de un program de doua saptamani de training de specialitate intr-una din locatiile detinute in California.

Primul magazin Cartridge World din Romania a fost deschis in zona Razoare din Bucuresti in mai 2007. Compania sustine ca prin metoda reciclarii cartuselor, intr-o tara cu populatia de 22 milioane de oameni, s-ar putea economisi 4,3 milioane de litri de petrol pe parcursul unui an.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri