3 / 6

Un bilet cumparat la un concert al unui artist preferat devine un obiect emotional

In momentul lansarii, politica firmei lua in calcul o multime de probleme care ar putea aparea pe parcurs. De exemplu, daca la inceput exista riscul ca tichetele sa nu fie vandute in acest mediu online tocmai pentru ca “un bilet cumparat la un concert al unui artist preferat devine un obiect emotional”, dupa cum spune Weiner, Bilet.ro a gasit modalitatea optima de a permite cumparatorului sa intre in posesia biletului imediat ce acesta a fost achizitionat.

Lansarea biletelor in format PDF (care contine datele celui care a cumparat biletul si care poate fi imprimat imediat ce a fost primit) ca arma care sa lupte impotriva ideilor preconcepute ale consumatorilor a avut succes inca de pe atunci.

“Este o experienta noua, nu se fac abuzuri, asa cum ne-am fi asteptat. Din contra, oamenii sunt incantati, iar asta se vede atunci cand acestia vin la concerte cu biletele in format PDF imprimate color, puse chiar in folii protectoare”, spune seful Bilet.ro.

Totusi, de ce ar prefera consumatorii sa cumpere bilete la concerte din spatiul online decat din cel traditional? Dupa cum spune Weiner, mediul online iti ofera posibilitatea de a cumpara bilete din primul minut in care acestea se pun in vanzare. Totodata, interactivitatea creata in acest serviciu face ca achizitionarea unui bilet online sa devina un lucru simplu, rapid, sigur si, mai ales, comod.

Insa romanii nu au o cultura de a merge la festivaluri si concerte sau spectacole. In ciuda metodelor create pentru a-i atrage sa cumpere bilete la evenimente, chiar cu 2-3 luni in avans, romanii continua sa achizitioneze tichete de intrare la concerte in ultima saptamana (40% din totalul de bilete destinate unui concert se vand in ultimele zile dinaintea evenimentului).

Singura solutie pentru a creste rapiditatea vanzarii biletelor este marirea numarului de unitati cumparate din mediul online. Iar pentru acest lucru, romanii trebuie educati sa achizitioneze bilete din timp, pentru a evita riscul de a gasi un concert Sold Out.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri