13 / 14

12. Dezvoltare prin achizitii

Achizitiile incheiate in timpul crizelor economice sunt mai profitabile decat cele incheiate in vremuri de prosperitate economica. Chiar si asa, secretele succesului ne sunt la indemana: identificarea obiectivelor de achizitie si confirmarea ca aceste obiective se potrivesc cu strategia business-ului tau.

O achizitie care imbunatateste performantele companiei cumparate va returna o valoare exponential mai mare a companiei nou-create decat valoarea companiei luata individual.

Evaluarile au scazut substantial, favorizand cumparatorii cu o balanta si flux numerar solid. Tranzactiile se pot face la preturi rezonabile, desi participatiile sunt mai mari si finantarea mai scumpa. Totusi, compromisurile pot fi un punct in plus pentru cumparatorii intelepti.

Fii inteligent si rapid

Un lider de succes intr-o lume a schimbarilor dramatice administreaza atat dinamicile strategice, cat si cele operationale ale afacerii sale. Nu mai este suficient sa ‘ramai la crosetatul tau’ fara a avea o buna cunoastere despre cum se poate schimba modelul de business. Nu vei sti sa identifici oportunitatile strategice fara o pozitie eficienta, capabila sa sustina crestere si profitabilitate.

O rigoare operationala combinata cu un plan strategic va desemna castigatorii si invinsii acestui mediu nefavorabil. Companiile care sunt inteligente si rapide, vor ‘rasari’ din aceasta criza mai puternice si mai competitive ca niciodata.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri