3 / 4

Bio - un concept cvasi-necunoscut in Romania

Referindu-se la piata produselor cosmetice bio din Romania, reprezentantul Olivo Organic spune ca este o industrie aflata in plina dezvoltare.

“Din fericire s-a nascut de curand, din nefericire este inca foarte la inceput. Consumatorul este neavizat, conceptul bio-organic este cvasi-necunoscut, suntem foarte departe de piata europeana sau americana, insa probabil vom recupera cu aceeasi viteza cum am facut-o si in alte domenii (vezi rata de penetrare a Internetului sau cresterea generala a retailului)”, crede Olivia Nechitoaia.

Potrivit acesteia, piata cosmeticelor bio reprezinta mai putin de un sfert din industria totala a produselor bio, respectiv 5 milioane de euro.

“Cum piata de cosmetice este estimata la 900 milioane de euro, cred ca 0,55% este o cifra nesemnificativa fata de pietele dezvoltate unde cosmeticele bio reprezinta cca 5% din totalul cosmeticelor vandute. Moda bio a pornit din Statele Unite si este foarte raspandita in Germania, Anglia si Franta, unde cota de piata a cosmeticelor organice ajunge pana la 5% din totalul cosmeticelor vandute si se preconizeaza o dublare a cifrei in urmatorii ani”, explica Nechitoaia.

Care este profilul cumparatorului roman de produse cosmetice organice?

“Avand in vedere pretul ridicat, cumparatorul - mai degraba cumparatoarea, barbatii romani nefiind deosebit de preocupati de sanatatea lor - are cel putin venituri medii, provine din mediul urban si este educat. In ceea ce priveste varsta, desi ne asteptam la o medie de varsta de 35 de ani, deoarece odata cu inaintarea in varsta creste interesul pentru pastrarea sanatatii si a frumusetii, media de varsta este de 29 de ani”, crede Olivia Nechitoaia.

In ceea ce priveste impactul crizei financiare asupra pietei de cosmetice bio, reprezentantul Olivo Organic spune ca efectele vor fi reduse datorita gradului de dezvoltare al industriei.

“In Romania, piata este foarte mica, de aceea impactul crizei financiare este pe masura - mic. Cei care consumau bio si nu isi mai pot permite vor fi inlocuiti de altii care acum afla ce inseamna bio si incep sa consume”, afirma Nechitoaia.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri