2 / 4

Trendul acestui an: Francize mici si putin riscante

Anul trecut, in domeniul imobiliar, in constructii si retail, cat si in segmentul fast food, s-au preferat mai mult francizele straine decat cele locale, acestea din urma fiind preferate in cazul domeniului financiar.

Conform lui Alexandrescu, pana la sfarsitul anului, se va pastra acest trend, precum si preferintele fata de domeniile amintite. Si, in plus, se vor vedea mai multe inlesniri oferite din partea francizorilor catre potentialii parteneri, printre acestea numarandu-se reducerea taxei de franciza sau posibilitatea de joint-venture, mai ales pentru cei care detin bani lichizi.

Pana in acest moment, piata francizelor s-a confruntat cu un interes scazut in anumite domenii.

‘’In afara de schimbarea preferintelor in achizitionarea unei francize, a scazut interesul in anumite domenii in favoarea altora si s-a observat orientarea investitorilor catre francize cu costuri mai mici si cu riscuri mai reduse. De asemenea, s-a observat in piata aparitia unei noi categorii de investitori, care provin din middle si top management-ul unor companii nationale sau multinationale, care au renuntat la pozitiile avute in cadrul acestor companii si au ales sa porneasca o afacere proprie’’, sustine Bogdan Alexandrescu.

Alte modificari pe acest sector s-au observat prin intrarea anumitor francize pe piata, care profita de conditiile actuale pentru a obtine cota de piata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri