3 / 4

5 motive pentru a incepe o afacere in franciza, in contextul actual

In momentul de fata, cel mai bun sfat care ar putea fi dat celor care vor sa cumpere o franciza este ca acestia trebuie sa isi faca inainte un plan de business foarte bine pus la punct, cu asteptari de venituri caracteristice unei perioade de criza.

O persoana care se lanseaza in afaceri in prezent trebuie sa stie ca aceasta criza ofera si anumite oportunitati.

In opinia lui Alexandrescu, acesta este un moment prielnic pentru inceperea unei afaceri in franciza, din mai multe motive:

1. Sunt afaceri sigure, deci prezinta mai putin risc comparativ cu o afacere conventionala.

2. Spatiile comerciale se gasesc mult mai usor si la chirii mult mai mici decat se gaseau in anii precedenti.

3. Francizorii sunt mult mai deschisi la a negocia taxa de franciza si conditiile de francizare si pot merge pana la un joint-venture cu francizorul.

4. Promovarea afacerii este mult mai ieftina pe toate mediile.

5. Resursa umana este din ce in ce mai disponibila in piata, chiar si in Bucuresti.

‘’Insa trebuie sa se tina cont si de partea negativa specifica acestei perioade. Pentru a obtine aceleasi rezultate pe care le-am fi obtinut in conditii normale acum un an, astazi trebuie sa depuna eforturi suplimentare de promovare si vanzare a produsului oferit, sa foloseasca tehnici neconventionale si cel mai important, sa fie dedicat afacerii pe care o incepe si sa inteleaga ca o afacere nu merge singura’’, incheie managing partner-ul Francize.net.

Portalul exista de aproximativ 4 ani, iar de la inceputul lui 2009 a capatat forma actuala. Initial, portalul a fost creat pentru a oferi investitorilor informatii despre francizele din Romania si pentru a recruta clienti.





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri