2 / 4

Pretul unui sistem de videoconferinta profesional, de la 1.000 euro

Implementarea unui sistem de videoconferinta presupune luarea in considerare a unui numar considerabil de parametri, care conduc la variatii foarte mari de preturi.

„Criterii precum tipul solutiei alese, complexitatea acesteia, numarul punctelor care vor fi conectate la sistemul de videoconfeirnta, numarul maxim de participanti din fiecare punct, fac obiectul analizei si formularii unei oferte cat mai potrivite cu cerintele clientilor”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, marketing manager-ul Avitech.

Avitech, furnizor de solutii integrate ce au la baza echipamente profesionale, a inceput sa implementeze sisteme de videoconferinta in 2001, fiind compania care a adus aceste solutii pe piata din Romania. In prezent, firma detine peste 50% din piata locala de videoconferinta. Tot mai multe companii adopta aceasta solutie eficienta de comunicare, deoarece poate inlocui cu succes deplasarile costisitoare si poate accelera procesul decizional.

Pretul unui sistem de videoconferinta profesional, simplu din punct de vedere al tehnologiei incorporate, porneste de la 1.000 euro. Pentru cei care vor sa se bucure de ce are mai bun videoconferinta de oferit, exista sistemele de teleprezenta, care asigura o experienta vizuala, auditiva si comunicationala fara precedent. Costurile unor astfel de sisteme pot ajunge la zeci, chiar sute de mii euro.

Exista, totodata, si solutii software cu preturi de aproximativ 100 euro, limitate insa din punct de vedere al experientei comunicationale.

Intre beneficiarii solutiilor de videoconferinta oferite de Avitech se numara atat companii de top precum Rompetrol Downstream, Romtelecom, precum si numeroase institutii de stat, ministere (Ministerul Mediului, Ministerul Justitiei, Inspectoratul General de Politie).

„In domeniul sanatatii avem in derulare proiectul pilot de telemedicina SMURD, iar in domeniul educatiei am implementat sisteme de videoconferinta - deosebit de utile in invatamantul la distanta - in numeroase universitati de stat si private (Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Universitatea Dimitrie Cantemir, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, etc.). Dintre clienti nu lipsesc nici companii si institutii din domeniul bancar, farmaceutic, industrial, etc.”, arata Palade.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri