2 / 3

Afaceri de 100.000 euro in acest an

Suma de 25.000 euro a fost investita initiala, in echipamentele de masurat, un aparat costand aproximativ 7.000 euro.

Banii au provenit din salariile lui Marian Radoi la Land Development Proiect, companie din grupul Atrium European Real Estate.

Land Development Proiect este dezvoltatorul centrului Militari Shopping Center, deschis in aceasta primavara dupa o investitie de 75 milioane euro, a carui extindere a inceput la jumatatea lunii august.

“A fost o cerere de oferte si am depus si eu una. Dupa aceea, cand m-am prezentat, am mizat pe faptul ca in Romania sunt foarte putin ingineri care au experienta in Germania, iar firma este condusa de un manager german”, arata Radoi.

Dezvoltatorul este si cel mai important dintre cei 22 de clienti ai International Partner Buro, in iunie semnand cu Land Development Proiect un contract de 200.000 euro pe doi ani.

Alti clienti semnificativi ai companiei sunt grupul Apolodor si Kaufland Romania, in acest moment firma desfasurand cu inca un client un proiect a carui valoare este intre 30.000 si 200.000 euro.

Desi anul acesta a semnat contracte cu doar doi clienti, Radoi estimeaza ca cifra de afaceri va atinge 100.000 euro, dublu fata de anul trecut, iar profitul va fi de 50.000 euro, fata de 17.000 in 2008.

“Cifra de afaceri de anul trecut am indeplinit-o la jumatatea anului, dar ne asteptam sa avem o crestere foarte mare. Numai daca ne uitam la firmele mai vechi vedem ca acestea aproape si-au triplat afacerile de la an la an. Speram sa avem afaceri de aproximativ 200.000 euro, chiar daca unele proiecte s-au amanat, iar o parte dintre bugete s-au micsorat cu 20%. Anul acesta s-a lucrat mai mult pe proiectele din 2008, dar cred ca in 2010 va fi mai bine”, afirma directorul International Partener Buro.

El adauga ca, in general, firmele care au amanat proiectele sau au redus bugetele sunt cele mici si medii, care voiau sa construiasca unul sau doua blocuri si depindeau de creditele bancilor.

Marian Radoi este singurul angajat al firmei. El lucreaza, in functie de amploarea proiectelor desfasurate, cu sapte, opt persoane, pana la 15 colaboratori.

“Sunt angajati care au propriile firme, este o meserie liberala si e greu sa iti vina ingineri foarte buni doar ca angajati. De obicei, cei foarte buni merg la mai multe proiecte, de la firme diferite”, spune Marian Radoi.

El precizeaza ca o parte dintre cei cu care lucreaza sunt fosti colegi de facultate sau profesori, printre acestia numarandu-se cel i-a fost indrumator la lucrarea de diploma sau cel care urmeaza sa-i fie la doctoratul la care se va inscrie in toamna.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri