2 / 5

Afacerea numarul 1 – Boutique de freelanceri

In demersurile sale de a incepe business-uri pe cont propriu, fostul sef al Fujitsu si Ness vine cu o experienta de 14 ani in IT si 6-7 ani in management.

“Am vazut impactul pe care il au firmele mari si deficientele acestora asupra oamenilor, angajatilor si nu pot spune ca este unul pozitiv. Solutia mea pentru acest lucru este legata de freelanceri si start-up-uri, afaceri mici”, explica el.

Unul din proiectele sale se axeaza pe dezvoltare personala. “Ma gandesc de 2-3 ani la acest business, mai exact de cand am vazut ca solutia multor grupuri profesionale sta in dezvoltarea personala a individului – angajat. In prezent, in situatia economica actuala, vad o solutie de criza, care sta in decizia a cat mai multor persoane de a lua controlul asupra propriilor vieti si de a porni afaceri in care sa se regaseasca, din care sa castige bani facand ceea ce le place”, arata el.

“Chiar si in Romania vedem tot mai multi oameni care renunta la a fi angajati si pornesc propriul business – iar asta e o revolutie care nu poate fi oprita dupa parerea mea”, adauga Nicolaescu.

Asadar, el vrea sa porneasca o firma de consultanta. Care e conceptul acestui proiect?

“Vreau sa lansez o platforma de promovare a freelancerilor, prin care sa ofer celor care fie sunt freelanceri, fie vor sa faca acest pas, promovare si o masa critica de servicii suport de care au nevoie ca sa devina autosustenabili cat mai repede”, spune el.

In prezent, nu exista o astfel de platforma, iar fiecare freelancer are nevoie de un contabil, de un specialist in vanzari, marketing, PR – el nu poate sa “fie de toate”, dupa cum afirma fostul sef al integratorului american de sisteme IT.

Dar un freelancer nu dispune de bani pentru a avea acces din prima clipa la serviciile unor oameni specializati care sa-l ajute sa-si deschida propria afacere. Aici intervine platforma lui Nicolaescu: ea va ajuta freelancerii sa se autosustina si sa devina, in acelasi timp, un consortiu de freelanceri, pentru ca acestia sa poata accesa, impreuna, tot felul de licitatii sau proiecte, care depasesc puterea unui singur om.

“Un freelancer nu ar putea sa semneze un contract de consultanta IT cu Romtelecom, spre exemplu, dar 100 de freelanceri ar putea, pentru ca sunt 100 din cei mai buni consultanti de pe piata”, arata noul antreprenor.

Acesti freelanceri targetati de Nicolaescu vor putea sa plateasca o anumita taxa de serviciu pentru a avea acces la platforma sau un procent din venitul pe care il obtin prin intermediul acestei platforme.

Platforma ii va ajuta pe freelanceri sa se promoveze si nu va fi una pasiva. “Ma gandesc aici la servicii de relatii publice, de promovare, la proiecte la care vor avea acces (n.r. freelancerii), la o divizie de vanzari”, mentioneaza el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri