3 / 5

Afacerea numarul 2 – Incubator de afaceri

Dragos Nicolaescu crede foarte mult in start-up-uri, dupa cum insusi sustine. “Ele au aparut si continua sa se lanseze foarte multe chiar si in perioada de criza, pentru ca sunt multi oameni care isi pierd locurile de munca si atunci se hotarasc sa inceapa propria afacere. Insa, fiind la inceput, ei vin doar cu munca si cu ideea. De aceea m-am gandit sa lansez un incubator de afaceri”, a declarat el.

Incubatorul de afaceri e menit sa ofere suportul si consultanta de care are nevoie un business. Nicolaescu urmeaza sad ea consultanta start-up-urilor, sa le asigure expertiza de care au nevoie ca sa supravietuiasca, la costuri rezonabile, ajutate de relatiile pe care le are acesta in companiile din Romania si de investitorii, respectiv investitiile pe care le poate atrage.

“Cel care vrea sa deschida o afacere nu detine o serie intreaga de resurse, pentru ca nu si le permite de la inceput. Totodata, el nu are finantare si nici vizibilitatea necesara pentru a-si asigura un start bun. Eu, prin networkingul pe care il am, pot sa atrag din punct de vedere al finantarilor o multime de persoane, garantandu-le ca au posibilitatea sa obtina un profit din afacerea in care investesc, la un risc mic”, explica fostul manager.

De asemenea, el crede ca poate atrage pana la 10 – 15 milioane euro fonduri de investitii.

“Iar cu banii respectivi pot ajuta persoanele care vor sa se lanseze in afaceri sa-si creasca si sa-si consolideze businessul cat mai bine. Ceea ce vreau eu sa fac provine din experienta, dar si din greselile mele.”

Nicolaescu se asteapta ca din 2010 sa apara din ce in ce mai multi investitori, care sa caute afaceri sustenabile, de durata.

“Cred ca vor fi tot mai multi oameni care vor vrea sa investeasca in afaceri. De exemplu, sa pui 100.000 euro sa deschizi o cafenea e mai greu, pentru ca vorbim de o suma mare, dar sa gasesti 10 oameni care sa puna cate 10.000 euro este mai usor. Ce sa mai vorbim cand sunt deja 100 de oameni care pun cate 1.000 – atunci e si mai usor. Iar daca ne gandim ca acea cafenea ar avea practic 100 de investitori, care au la randul lor prieteni si cunostinte, inseamna ca ea o sa aiba din start profit. De ce nu?”, exemplifica fostul sef Ness.

Iar in loc ca persoanele respective sa apeleze la banci si sa faca imprumuturi, Nicolaescu a gandit un proiect care e menit sa ofere consultanta si sa caute investitori pentru SMB-uri (small and medium business – companii mici si mijlocii).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri