2 / 3

Piata solutiilor de videoconferinta online, 12 mil. dolari/an

Interglob, unul dintre jucatorii pietei de telecomunicatii din Romania si Europa de Sud-Est, a lansat pe plan local o solutie de videoconferinta si comunicare online, VIA3, care asigura in proportie de 100% securitatea comunicatiilor si integreaza toate instrumentele necesare pentru a reproduce intocmai conditiile unor intalniri fata in fata, cu tot ce inseamna spatiu de lucru online.

Conform statisticilor publicate, in Romania sunt 5 milioane de utilizatori de Internet. Estimarile Interglob sunt ca aproximativ 1% din acestia au nevoie de solutii de videoconferinta.

„Avand in vedere un pret de 20dolari/utilizator/luna putem estima ca piata solutiilor de videoconferinta online este de aproximativ 1 milion dolari/luna, respectiv 12 milioane dolari/an”, a spus, pentru Wall-Street, Gheorghe Rusu, presedinte Interglob.

Compania isi propune o cota de piata de 10-20% din aceasta valoare totala.

Ritmul de crestere al pietei de videoconferinta este strans legat de cel al Internetului, deoarece serviciile de videoconferinta se bazeaza pe infrastructura de tip broadband.

In ultimii ani, ritmul de crestere al disponibilitatii infrastructurii broadband a avut o evolutie impresionanta (100% pe an), drept pentru care reprezentantul interglob se asteapta ca, pe viitor, acest ritm sa se pastreze la un nivel destul de ridicat - in jurul valorii de 50%/an.

„In acest moment, piata de solutii de videoconferinta din Romania ofera in principal produse ce presupun achizitionarea unor echipamente foarte scumpe, care necesita mult timp pentru amortizarea investitiei facute si nu permit scalabilitate si flexibilitate”, conchide Rusu.

Citeste si Videoconferinta, o piata de 2-3 mil. euro in Romania

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri