3 / 4

Cum va arata noua statiune Paltinu

Parteneriatul intre municipiile Brasov si Sacele presupune crearea a 120 km de partii, 21 de instalatii prin cablu si aproximativ 30.000 mp construiti, statiunea fiind insa dedicata si non-schiorilor.

"Aceasta statiune este dedicata, in aceeasi masura si non-schiorilor, asociind sporturile de iarna cu activitati de vara si iarna accesibile tuturor", se arata in documentul de prezentare a conceptului statiunii, obtinut de Wall-Street.ro de la Primaria Brasov.

Statiunea Paltinu ar trebui sa aiba un domeniu schiabil care sa se poata dezvolta pe 420 de hectare: cea mai lunga partie va avea 7.200 m, iar cea pentru incepatori va masura 700 m. In total, statiunea ar putea avea 22 de partii, dintre care 12 de dimensiuni medii, opt – dificile si doua – foarte dificile, dupa cum se indica in documentul de prezentare al Paltinu.

Domeniul schiabil poate fi dezoltat si pe teritoriul orasului Azuga. Statiunea va dispune de 21 de instalatii prin cablu, teleschi si telescaun, cu o capacitate de 16.000 de schiori pe ora si de un lac de acumulare artificial pentru inzapezire de 2 hectare.

Zona de cazare si servicii se va dezvolta, in prima etapa, pe 60 de hectare; in etape succesive se poate ajunge pana la 100 de hectare. Statiunea ar trebui sa aiba o capacitate de cazare de 5.000 de locuri. Proiectul ia in considerare si realizarea de restaurante, magazine, precum si construirea a 1.000 de locuri de parcare.

Pe lista activitatilor de agrement de care va dispune Paltinu se afla un patinoar ecologic, artificial, functional atat iarna, cat si vara, o sanie coaster (n.r. sanie pe sine), functionala pe toata durata anului, un parc de aventuri, pisicina si terenuri de tenis.

Totusi, pentru ca Paltinu sa reprezinte o atractie mai mare pentru turisti decat Poiana Brasov, ar avea nevoie de o politica de promovare agresiva, opineaza Petre Carst.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri