2 / 5

Merita sa vizitati zona Antwerp

Argumentele forte sunt:

1. Centrul vechi si mai ales Grote Markt sunt frumoase tare. Cladirile ghildelor si impozantul palat al primariei merita admirate pe indelete de sub umbrela unei terase, pe parcursul confruntarii nemiloase (si intodeauna inegale) cu o halba de bere locala.

2. Cele mai bune midii de vreodata! Pe care le-am mancat intr-un restaurant micut, numit Maritime. Vederea portiei imense de midii cu care era servit fiece oaspete mi-a deturnat imediat pasii. Restaurantul este un business vechi de familie, cel putin asa am dedus din fotografiile de pe pereti. Domnul care ne-a servit cu o atitudine eleganto-prieteneasca si care avea spre 50 de ani imi zimbea de peste masa dintr-o fotografie in care avea doar vreo 15, in acelasi local si cu un sort similar. Am insotit minunatele “mosselen witte wijn” cu o sticla de Pouilly Fume La Demoiselle, alegere nimerita in care am persistat pina la ultima picatura.

3. Ciocolata. Acolo ca si oriunde altundeva in Belgia, ciocolata te pandeste la toate colturile, din toate gangurile, pe unde nici nu te astepti. Evident, in pofida vigilentei mele crescute (deh, eram acolo ca sa alerg un triathlon), i-am cazut victima fara de aparare. Si asa am ramas in toate zilele belgiene din vara trecuta.

4. Si-apoi, oamenii. Deschisi, prietenosi, saritori. Buni vorbitori de limba engleza si dornici sa-ti fie de ajutor. Citez aici pe patronul unui mic restaurant care m-a indrumat, foarte profesionist, catre cel mai mare magazin specializat de biciclete (alta patima de-a mea, desigur), pitit intr-o suburbie a orasului sau pe domnul varstnic care m-a condus cu masina lui pe stradute intortocheate pina am gasit bancomatul ascuns (si singur functional in zona) al unei binecunoscute banci ce-si renova sediul.

In plus, esential pentru o escapada belgiana este ca poti vizita mai multe orase cu adevarat frumoase si demne, fiecare dintre ele, de o vacanta in sine.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri