3 / 5

O zi intreaga la Bruges

Am petrecut o zi intreaga in Bruges.

Acolo se gaseau toti turistii din lume, animatie, harmalaie, ploaie, shopping. Shopping mult. Dar si o plimbare cu barca pe canale, atractie turistica tipica, dar de neratat. Marturisesc ca, in afara vizitei intr-un muzeu al berii si supliciului ciocolatier, pe mine m-a fermecat piata de peste.
Fructele de mare si pestii erau toate foarte proaspete, iar vinzatorii, cumva ciudat, pareau dupa chip, vorba si gesturi potriviti mai degraba unui magazine de bijuterii decit unei piete conventionale.

Apoi am zis ca pot sa revizitez Gent-ul. Am zis si-am procedat in consecinta. Am nimerit insa in timpul festivalului anual al orasului si era atat de aglomerat incat m-am vazut nevoit sa-mi revizuiesc definitia agorafobiei. Asa puhoi, n-am vazut alta data. Umplusera toate strazile, erau concerte in toate locurile, spectacole de teatru sau circ, fanfare, mimi si trubaduri. O babilonie colorata si galagioasa. Am bintuit nesfirsit in cautarea locurilor cunoscute (doi ani inainte statusem acolo vreo patru zile) si le-am gasit cu greu ascunse dupa oameni.

La plusuri, intr-un oras pe care (in conditii de populare normala) l-am iubit firesc, trec restaurantele si berea cu gust de cirese (care e mult mai buna decit suna conceptual). In treacat fie spus, prietenii din Gent mi-au dezvaluit, ulterior, ca ei parasesc orasul in fiecare an la vremea festivalului.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri