1 / 6

1. Destinatia preferata...De ce?

Am observat ca ceea ce este comun tuturor locurilor ce mi-au ramas in minte si in suflet ca o calatorie speciala sunt prietenii cu care am fost sau oamenii pe care i-am cunoscut acolo. Cu alte cuvinte asta poate sa fie oriunde sunt persoane dragi sau cunosti oameni pe care ii indragesti.

In mod traditional, motivele alegerii unei destinatii pentru o calatorie sunt cu totul altele decat motivatia pe care am avut-o eu cand am plecat in Angola.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in acest loc


Pentru ca am primit si continuam sa primim sprijin din partea altor birouri UNICEF din tari dezvoltate, avem cumva obligatia morala de a ajuta la randul nostru tari care sunt in curs de dezvoltare si care au nevoie de sprijin asa cum si noi am avut si inca mai avem.

Am decis sa aderam la o campanie globala de lupta impotriva malariei concentrata in noua tari din Africa. Unele dintre ele, destul de cunoscute destinatii turistice, dar care, din pacate, impartasesc acceasi situatie din perspectiva acestei boli, una din primele trei cauze ale mortalitatii infantile la nivel mondial.

Am ales Angola pentru ca era o tara prioritara, avand o populatie foarte mare de copii sub cinci ani si cu un numar ridicat de decese pe an cauzate de aceasta boala. Malaria este o boala ce poate fi prevenita si tratata cu costuri mici. De altfel, nu este singurul subiect pentru care preventia este cu mult mai ieftina decat tratarea problemei respective.

Sursa foto: Imaginea a fost oferita de catre UNICEF Romania.

Fotografiile atasate in galeria foto care poate fi vazuta in partea de jos a paginii apartin arhivei UNICEF Romania.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri