4 / 6

Top destinatii turism extern

In 2012 s-a mentinut interesul pentru sejururile externe, iar pe primele locuri in randul destinatiilor au ramas Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Italia, destinatii mai apropiate de Romania, tendinta de a alege destinatii apropiate de casa, fiind una intregistrata la nivel european.

In contextul evenimentelor politice si sociale declasante in nordul Africii si in Orientul Apropiat, a continuat declinul unor destinatii, printre care se numara Egipt si Siria, dar a continuat sa creasca in preferinte Dubaiul, ca destinatie calda, cosmopolita si de shopping, relativ aproape fata de Romania. Cipru se afla, de asemenea, in crestere in preferintele romanilor, fiind situat la doua ore de zbor de Romania, si cu o oferta atractiva la nivelul serviciilor turistice.

Destinatiile exotice indepartate nu mai sunt un lux, intrucat agentiile de turism au reusit sa ofere publicului consumator de vacante, pachete turistice extrem de avantajoase, in destinatii exotice precum Republica Dominicana, Maldive, Jamaica sau Mexic, la jumatate de pret, sub conditia ca acestea sa fie achizitionate si efectuate in lunile in care la noi este plina iarna.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri