8 / 9

Kenya

Kenya a devenit extrem de populaar pentru fauna si excursiile safari. Dar femeile care calatoresc in afara zonelor turistice traditionale ar trebui sa-si ia masuri de precautie suplimentare, in special pe insula Lamu.

Si Fondul Natiunilor Unite de Dezvoltare pentru Femei a lansat recent un raport care arata ca "femeile de toate varstele, indiferent de educatie sau grupuri sociale, in mediul rural si urban sunt supuse violentei in Kenya". In Kenya, 83% dintre femei au suferit abuzuri fizice in copilarie si 61% in perioada de adult, arata raportul.

Desigur, exista si alte locuri pe glob periculoase pentru femei, precum cele de conflict sau sfasiate de razboi, care devin nesigure pentru oricine le-ar vizita. In aceste zone populatia de sex feminin sufera din punct de vedere al conditiilor de sanatate, discriminare si acces limitat la resurse, practici culturale si religioase, violenta sexuala, trafic de carne vie si violenta.

Toata lumea, femei si barbati deopotriva, ar trebui sa adopte masuri suplimentare de precautie in strainatate, scrie publicatia citata. Calatoriti in grupuri cat mai mari posibil, aratati si altora itinerariul si aveti incredere in propiul instinct atunci cand va simtiti nesiguri sau deloc in siguranta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri