2 / 6

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita locul acesta.

Recomand perioada mai-iunie si as evita iarna la Venetia, din cauza umezelii, frigului si vantului. Din noiembrie pana in aprilie, exista riscul de “aqua alta”, insa poti gasi cizme de cauciuc la tot pasul si nu trebuie sa iti faci probleme daca nu le ai in bagaj.
Daca insa vrei sa participi la Carnaval, de regula organizat in luna februarie, e bine sa te pregatesti si pentru o vremea mai putin prietenoasa.

4. Top trei locuri pe care trebuie sa le vedem si sa le facem in aceste locuri.

Sa petreci cel putin o zi in Piazza San Marco (foto) in care printre binecunoscutele obiective turistice (Palatul Dogilor si Basilica San Marco fiind cele mai populare), iti recomand sa savurezi o cafea, asezonata cu muzica de orchestra, la cea mai veche cafenea din Italia - Caffe Florian. Oricand in timpul vacantei e binevenit un spritz venetian sau, pentru amatorii de bauturi spumante, o alta bautura specifica locului, bellini.

Sa te plimbi cu gondola pe canalele mai putin accesibile, in orice moment al zilei, sau cu vaporasul seara pe Canal Grande, neaparat cu oprire pentru cina la unul din restaurantele de langa Ponte Rialto, pentru a savura o specialitate locala sau orice alt preparat cu fructe de mare.

Sa te bucuri de plimbari lungi, pe jos sau cu barca; de frumusetea orasului la ore matinale cat si noaptea tarziu, vizitand locuri mai putin cunoscute de straini, dar extrem de pitoresti (Cannaregio e unul dintre cele mai “venetiene cartiere” dar mai putin frecventat de turisti), sa calatoresti in cel putin doua, trei insule din laguna venetiana (recomand Burano pentru casele cu cea mai vesela cromatica din cate am vazut si Murano pentru celebra sticla de Murano), sa trimiti carti postale "offline". Si vei avea multe ocazii sa faci asta, Venetia fiind un loc plin de "oportunitati" chiar unde te astepti cel mai putin.

Sursa foto: http://www.italyguides.it

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri