5 / 6

9. Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte zone din tara.

Cu siguranta, fotogenici. Cei pasionati de fotografie, vor gasi multe ocazii pentru a surpride oameni si locuri inedite. Dar numarul mare al turistilor in lunile de primavara-vara, transforma Venetia intr-un oras cu adevarat international. Se remarca si varsta ridicata a celor care locuiesc zi de zi in Venetia, multi dintre localnici plecand de pe insula din cauza preturilor ridicate si a lipsei locurilor de munca.

10. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?

Sa ratacesti pe stradute fara o tinta clara si sa te lasi sedus de frumusetea pe care o vei gasi la tot pasul si nu doar in locurile despre care ai citit intr-un ghid turistic. Sa mergi in locurile frecventate de localnici si sa le ceri chiar lor recomandari inedite.

11. Costul estimativ al unui sejur in acest loc.

Ca orice destinatie in afara tarii, costul transportului este de cele mai multe ori definitoriu pentru intregul buget al vacantei. Depinde cu ce ajungi acolo, in ce perioada mergi, la ce hotel alegi sa stai, in ce restaurante alegi sa te opresti. In general, tine de stilul de viata, asteptarile si posibilitatile financiare ale fiecaruia.


Venetia este unul din cele mai frumoase si romantice orase din lume. Avand o multitudine de muzee si biserici cu o arhitectura gotica interesanta, parcuri si poduri romantice, Venetia este fara indoiala o destinatie turistica ideala.

Cele mai bune variante de a explora Venetia sunt minunatele gondole sau autobuzele de apa, numite vaporetto. Cu cele din urma puteti vizita si celebrele insule din laguna, Burano si Murano.
Merita totusi sa vizitati si cunoscutele orase invecinate Padova, Vicenza, Verona sau Belluno, asezat la poalele muntilor Dolomiti. Puteti ajunge in aceste orase cu trenul sau puteti inchiria o masina pentru o calatorie confortabila. Birourile de inchiriere se afla in aeroportul Marco Polo dar si in apropierea centrului Venetiei. Pentru cele mai avantajoase oferte de inchirieri auto in Venetia dar si alte destinatii din Italia, accesati www.avis.ro.

Sursa foto: www.ghidvenetia.ro (Ovidiu Tutunaru)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri