7 / 8

1. Paris, Franta

Parisul a renascut. In urma unei actiuni de reducere a ambuteajelor in unul dintre cele mai aglomerate orase din Europa, 1,5 kilometri de pe malul drept al Senei, ocupati anterior de sosea, au fost dotati cu pasarele si piste de biciclete.


Piesa de rezistenta este zona pietonala de 2,5 kilometri de pe bratul stang al Senei, intre Pont de l`Alma si Muzeul Orsay.


Mai mult, Parisul se mandreste cu 1.800 de metri patrati de gradini plutitoare de pe insulele artificiale si promenade pentru iubitorii de plimbare. Toate acestea dau un suflu nou orasului, odata sufocat de aglomeratie.


Mai mult, noua clopote noi ii incanta pe vizitatorii de la Notre Dame, iar dupa multi ani de renovare Muzeul Picasso va expune din nou lucrari in interiorul conacului Marais, cu o istorie ce dateaza din secolul al 17-lea.


Intre cele mai importante obiective turistice din Paris se numara Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur, Notre Dame, Muzeul Luvru, Castelul Versailles si Muzeul d`Orsay.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri