3 / 12

8. Istanbul

Istanbulul este un oras vibrant, bogat in obiective turistice si plin de culoare. Acest oras se afla pe locul 8 datorita popularitatii sale in randul turistilor. De la renumitele bazare la imensele mall-uri , in Istanbul te vei lovi de o experienta cum nu vei gasi in alta parte. In acest oras domeniul modei este unul infloritor, care exprima energia orasului.

In cazul in care esti in cautarea magazinelor scumpe trebuie sa mergi la mall-urile moderne unde vei gasi tot ceea ce ai nevoie. Istinye Park este complexul comercial in care vei putea gasi tot ce iti trebuie. The Kanyon este mai degraba echivalentul strazii Oxford, locul unde vei gasi de la Harvey Nichols la Wagamama.

Produse vintage

Pana de curand, existau putine magazine vintage in Istanbul, dar in ultima perioada, stilul anilor '50, '60 si '70 a revenit la viata. Sentetik Sezar Vintage Shop, specializat in pulovere supradimensionate si tricouri scurte, merita mentionat. Magazinul Mozk, situat in Cihangir, ofera o varietate larga de produse vintage, inclusiv costume de baie, corsete si imbracaminte din anii '30 pana in anii '90.

Produse de lux

Unele dintre cele mai cunoscute branduri si cele mai exclusive buticuri pot fi gasite in jurul turnului Galata. Atelierul 55 este un magazin de lux situat pe strada Serdar-i Ekrem. Acest magazin concept ofera o gama variata de la imbracaminte si bijuterii pana la mobila si obiecte de arta. Pasionatii de moda ar putea sa se indrepte catre districtul Nisantasi. Aici vor gasi un mix din brandurile internationale precum Louis Vuitton, Prada si Chanel, impreuna cu brandurile favorite ale turcilor: Arzu Kaprol si Cengiz Abazoglu. Zona magazinului Bayman este locul perfect pentru a gasi toate brandurile designerilor sub acelasi acoperis.

Reduceri

Nu exista date oficiale (controlate de Guvern) pentru reduceri in Istanbul, asa cum putem gasi in alte orase precum Parisul sau Roma. Reducerile in Istanbul dureaza efectiv tot anul. Anumite branduri isi lanseaza colectiile in fiecare sezon, pe cand altele se axeaza doar pe doua colectii pe an. Spre sfarsitul oricarui sezon, in zile speciale precum Anul Nou, Ziua Mamei, Valentine's Day si sarbatori religioase te poti astepta la reduceri.

Biletele de avion pana la Istanbul costa aproape 100 de euro, dus-intors. Orasul este accesibil si cu masina, daca iti place sa conduci.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri