3 / 25

Spania

Conform noilor măsuri implementate de către Direcția de Sănătate Publică din Spania, toți pasagerii, inclusiv cei români, care sosesc în această țară au obligativitatea de a completa formularul online de trecere a frontierei.
După completarea acestuia, sistemul generează un QR Code necesar pentru trecerea frontierei. Nerespectarea completării acestui document, poate duce la refuzul autorităților de a permite pasagerilor români accesul în această țară.
Autoritățile spaniole avertizează la respectarea noilor norme de protecție, precum purtarea măștii de protecție, menținerea distanței sociale, dar și utilizarea dezinfectantului. În plus, în cazul în care există simptome, guvernul spaniol insistă asupra izolării la domiciliu a persoanei în cauză. Dacă simptomele apar pe durata călătoriei, Spania roagă turiștii să apeleze la autoritățile în exercițiu.

Măsuri de protecție pe plan intern


Guvernul Regional al Comunității Madrid a publicat în Buletinul Oficial nr. 920/2020/ 29.07.2020 Noua Strategie privind protejarea populației împotriva COVID-19 care prevede între altele:

  • Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie de către toate persoanele în vârstă de peste 6 ani, în toate spațiile publice, indiferent dacă este păstrată distanța de siguranță de 1,5 metri.

Masca de protecție nu este obligatorie în următoarele condiții:

  • În cazul practicării de activității sportive în aer liber;
  • În timpul consumului de băuturi/alimente;
  • În spațiile naturale sau în aer liber din afara localităților, cu condiția respectării distanței de securitate de 1,5m;
  • La piscina pe timpul scăldatului sau la plajă, cu condiția respectării distanței de securitate.
  • La serviciu, în condițiile în care angajații sunt așezați și pot păstra între ei o distanță de minim 1,5m.
  • Ca măsură de precauție, se recomandă, folosirea măștilor în spațiile private în cazul reuniunilor formate din persoane care nu coabitează chiar și în condițiile în care se poate garanta distanța de securitate interpersonală.

Persoanele care detectează simptome care ar putea fi compatibile cu COVID-19 sunt obligate să evite ieșirea din casă și că comunice starea de sănătate celui mai apropiat centru medical în cel mai scurt timp. De asemenea este obligatorie autoizolarea față de persoanele cu care coabitează.

  • Restricționarea grupurilor până la cel mult 10 persoane atât în exterior (parcuri, terase, zone comune, terenuri private), cât și în interior. Se recomandă păstrarea aceleiași limite și pentru reuniunile la domiciliu. Excepție de la regulă fac doar grupurile de persoane care locuiesc împreună.
  • Fumătorii trebuie să păstreze distanța minimă de 1,5 m față de celelalte persoane.
  • Restaurantele și cluburile de noapte se închid la 1:30 am, iar intrarea ultimilor clienți va fi permisă până la ora 01.00. Toți clienții vor fi obligați să comunice datele personale și un număr de telefon de contact pentru a putea fi localizați în cazul detectării unui focar de infecție. Se recomandă cetățenilor să evite folosirea în comun a paharelor/ veselei; se interzice folosirea în comun a dispozitivelor de inhalare de tutun sau similare (ex. narghilea).
  • Se limitează numărul persoanelor care pot accede în piețele volante până la un maxim de 75% din din capacitatea actuală. Se recomandă uzul mănușilor și al gelului dezinfectant în manipularea alimentelor.

Sursa Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri