1 / 11

Grecia

Încă de la începutul curbei ascendente a evoluției epidemiologice din România, Grecia a hotărât ca principale măsuri completarea formularului online și prezentarea unui test COVID-19 negativ.


Una dintre principalele destinații turistice ale românilor, Grecia a lăsat deschisă o singură graniță pentru intrarea turiștilor, cea de la Kulata-Promachonas, unde s-au format cozi imense ale celor care voiau să își petreacă vacanța pe meleagurile elene. În acest context, mulți dintre români au renunțat la călătorie și s-au îndreptat spre alte destinații.


Dacă la începutul acestui triaj epidemiologic elen, pe aeroporturi nu era necesară prezentarea unui test COVID-19 negativ, iar costurile pentru testările aleatorii erau suportate de greci, ulterior, statul elen s-a răzgândit. Inclusiv pentru călătoria cu avionul testul COVID-19 devenea cel de-al doilea buletin.


Mare atenție, însă, la testarea aleatorie pe care grecii o pun în practică încă! Chiar dacă un turist prezintă un test COVID-19 negativ, acesta poate fi testat în vamă sau pe aeroport. Prin urmare, până la primirea rezultatului prin mesaj, turistul în cauză se va izola la unitatea de cazare.


În plus, masca a devenit obligatorie pe teritoriul Greciei în spațiile închise, comune.


Sursa Foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri