1 / 6

Algarve, Portugalia

Plaje superbe cu nisip alb, ape calde ale Atlanticului, vreme ideală pe tot parcursul anului și o serie de activități în aer liber sunt garantate în această regiune de coastă din sudul Portugaliei.


Orașul istoric Silves din apropiere oferă o privire asupra trecutului, arhitectura datând încă din secolul al VIII-lea. Considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru pensionare, Algarve oferă, de asemenea, o selecție vastă de terenuri de golf, un stil de viață sănătos, o dietă mediteraneană și un cost scăzut al vieții.


Limba engleză este vorbită pe scară largă. Asigurarea de sănătate este necesară pentru a putea primi un permis de ședere (în plus față de pașaport și dovada venitului). Pensionarii care doresc să rămână în Portugalia mai mult de trei luni trebuie să solicite unui consulat local un permis de ședere, care este valabil cinci ani, iar atunci când expiră, aceștia pot solicita un permis permanent când expiră. Nu este necesară viză pentru sejururi mai mici de 90 de zile într-o perioadă de șase luni.


Sursă foto: Unsplash

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri