4 / 6

Alicante, Spania

Alicante, situat de-a lungul Mării Mediterane, în sud-estul Spaniei, oferă o selecție de plaje rafinate, mâncare bună și viață de noapte dinamică. Piața centrală din Alicante este populară printre vizitatori și rezidenți și oferă o selecție de vinuri spaniole fine, fructe de mare, carne și fructe și legume proaspete.


De asemenea, este bine conectat la marile orașe spaniole printr-un sistem de transport deservit de Aeroportul Alicante-Elche. Pe scurt, Alicante este atât suficient de mare pentru a oferi facilitățile unui oraș, cât și suficient de mic pentru a rămâne prietenos, confortabil și autentic.


Prețul locuințelor este accesibil și variază de la 500 dolari pe lună (pentru o garsonieră de închiriat) până la 90.000 dolari (pentru cumpărare). În plus asistența medicală privată din Spania este excepțională și accesibilă, cu echipamente de ultimă generație și medici cu înaltă pregătire. Cei din afara Uniunii Europene care doresc să se pensioneze în Spania ar trebui să contacteze ambasada locală a Spaniei pentru a solicita o viză de pensionare de lungă ședere, care trebuie reînnoită anual. Pentru șederile mai lungi de 90 de zile este necesară o viză de ședere temporară. După cinci ani, puteți solicita rezidența permanentă.


Sursă foto: Unsplash

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri