2 / 6

Turcia are o istorie și cultură bogată: ce poți vizita atunci când ieși din hotel

Deși Turcia este destinația potrivită pentru relaxare, există posibilitatea ca turiștii să se plictisească să rămână un sejur doar în hotel și poate sunt curioși să exploreze și să vadă ce are Turcia de oferit.


Dacă vrei să evadezi din hotel, dar dorești totuși să fii aproape de mare, în Marmaris se organizează excursii pentru a vizita Delta Dalyan. Turiștii pot pleca din portul din Marmaris într-o croazieră până în deltă. Însă, pentru o astfel de excursie, ar trebui să îți rezervi o zi întreagă.



În sudul Dalyanului, pe coasta Mediteranei, se află Iztuzu Beach, în apropiere de satul cu același nume, și este o zonă populară pentru plajă și înot. Această plajă mai este numită și Insula Țestoaselor deoarece este locul în care acestea își fac cuibul. Plaja și delta Daylan sunt protejate prin lege, ceea ce înseamnă că hotelierii nu pot dezvolta și extinde turismul în aceste locuri.


O altă atracție turistică populară în Turcia este Castelul din Bodrum, construit din 1402 de Cavalerii Ospitalieri. Castelul are patru turnuri cunoscute sub numele de turnuri engleze, franceze, germane și italiene, care poartă numele națiunilor responsabile de construcția lor.



Castelul a fost finalizat la sfârșitul secolului al XV-lea, urmând să fie preluat de Imperiul Otoman în 1523. Construcția a rămas sub ocupația imperiului timp de aproape 400 de ani. După ce a rămas gol de la Primul Război Mondial, la începutul anilor 1960, castelul a devenit Muzeul de Arheologie Subacvatică Bodrum.



Sursa foto: Wall-Street.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri