3 / 6

Canionul Saklıkent (Saklıkent Kanyonu)

Canionul Saklıkent (Saklıkent Kanyonu) din districtul Seydikemer din Muğla poate fi considerat, metaforic vorbind, un baldachin natural, special creat pentru aventurieri.


În valea lungă de 18 kilometri, considerată una dintre cele mai adânci văi din lume, înălțimea zidurilor de piatră depășește, pe alocuri, o mie de metri. O plimbare în jurul Saklıkent oferă privitorilor peisaje de vis, cu imagini mărginite de stânci, pe fundalul apei care curge liniștitor.


Doar primii doi kilometri ai văii pot fi vizitați de drumeții neexperimentați. Digurile de lemn atașate de pereții canionului în această secțiune le permit vizitatorilor să aibă acces la o priveliște magnifică. Restul de 16 kilometri ai canionului se micșorează la doi metri lățime, motiv pentru care sunt explorați în principal de sportivi sau turiști experimentați, cu echipamente adecvate.


Pe lângă canyoning, Saklıkent oferă infrastructura necesară pentru rafting, tiroliană și bungee jumping. Saklıkent Canyon are, de asemenea, zone de relaxare pe platforme din lemn, unde vizitatorii pot lua masa și se pot răsfăța cu clătite (gözleme) sau păstrăv proaspăt.


Sursa Foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri