4 / 6

Canionul Arapapıştı (Arapapıştı Kanyonu)

Canionul Arapapıştı, situat la granițele provinciilor Aydın, Denizli și Muğla, este cunoscut și sub numele de Canionul İnceğiz. Este o adevărată minune naturală, formată prin eroziunea apei din pârâul Akçay, și totodată o destinație cu multe puncte de explorat. În Canionul Arapapıştı, lung de șase kilometri și înalt de 380 de metri, se află ruine ale orașului care datează din perioada romană.


Un mormânt misterios, vechi de 2.500 de ani, despre care se crede că are urme ale civilizației persane, se află, de asemenea, în canion, la fel ca și peșterile cunoscute sub denumirea de „vizuini ordinare” formate de apele râului Akçay lângă podul istoric Kemer, construit de armatele lui Alexandru cel Mare.


De asemenea, în anumite secțiuni, este posibilă chiar explorarea Canionului Arapapıştı cu barca. Aceste excursii pe apă durează în general de la 90 de minute până la două ore. Traseele de drumeție oferă o experiență unică, pentru cei care iubesc să facă mișcare în aer liber, însă orice variantă de deplasare ar alege turiștii, vor fi însoțiti la tot pasul de peisaje incredibile și natură virgină.


Sursa Foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri