5 / 11

5. Paros

Dacă ar fi să alegeți doar o insulă grecească din Marea Egee pentru o vacanță, insula Paros ar fi cu siguranță cea potrivită. Turiștii din întreaga lume iubesc Paros pentru plajele sale incredibile de frumoase, pentru satele tradiționale și parcă neatinse de prezent, cât și pentru priveliștile redate de casele albe cu acoperișuri albastre.


Paros este ca Santorini, dar mai liniștit, este ca Mykonos, dar fără viața de noapte. Vă sfătuim să vizitați Paros în mai și iunie sau septembrie pentru că atunci clima este ideală și cazarea mai ieftină. Desigur, dacă nu aveți de ales, sezonul de vârf este, de asemenea, un moment bun pentru a vizita una dintre cele mai frumoase insule grecești, dar cazarea și traversările cu feribotul vor fi mai scumpe.


Cum ajungi în Paros: Cel mai simplu mod de a ajunge la Paros este să rezervi zboruri către Atena, Mykonos sau Santorini și apoi să iei un feribotul (4 ore din Atena, 30 minute din Mykonos). În ultimii ani, Paros are și un aeroport care face legătura între Atena și Salonic.


Din București poți merge cu avionul până în Paros, dar vei avea o escală în Atena. Zborul pe această destinație s-ar putea să te coste ceva, așa că dacă nu găsești bilete ieftine, ar fi bine să iei în calcul varianta de a ajunge în Paros cu feribotul.


Sursa foto: Pexels

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri