1 / 16

Salina Turda – Județul Cluj

(Sursa foto: Salina Turda - Facebook)


Salina Turda – Județul Cluj


Am fi putut completa această listă doar cu salinele care pot și merită vizitate în toată țara, dar, de dragul diversității, ne-am oprit doar la două. Prima la care ne vom referi este Salina Turda. Am putea spune că este cel mai bine amenajat obiectiv turistic subteran din România.


Are și un website foarte bine pus la punct de unde vă puteți informa inclusiv în legătură cu tarifele pentru fiecare tip de distracție și acces. Găsiți toate detaliile direct AICI.


Turiștii au la dispoziție mese de biliard, bazine de înot, minigolf, tenis de masă, loc de joacă pentru copii. Este un loc perfect atât pentru cupluri, cât și pentru familii sau grupuri mari de turiști. Găsiți și un bazin de înot, ștrand. În plus, au mereu loc activități interesante.


Salina ajunge până la o adâncime de 120 de metri în punctul său maxim. Temperatura aerului în salină este relativ constantă cu nesemnificative oscilații între 11 și 12 grade Celsius, așa că îmbrăcați-vă bine.


Din păcate, în perioada 24 iulie 2023 și 31 august, complexul Balnear Potaissa, unde puteați chiar să vă cazați este închis publicului, conform anunțului de pe site-ul Potaissa Hotel.


Dar nu este o problemă, soluții de cazare în zonă există, iar regiunea este bogată în alte destinații turistice, dacă vă plictisiți rapid de salină, printre acestea numărându-se: Cheile Turzii, Castrul Roman, mormântul lui Mihai Viteazu sau Muzeul de Istorie Turda.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri