10 / 11

Sărituri din elicopter într-un vulcan activ cu coarda - Chile

(Sursa foto: Captură video Jonathan Gibbs / YouTube)

Sărituri din elicopter într-un vulcan activ cu coarda - Chile


Dacă ți-e frică să zbori cu elicopterul, ai teamă de înălțime, iar vulcanii te înspăimântă, atunci nu ai ce căuta în Chile. Villarrica sau Rucapillan este unul dintre cei cinci vulcani din lume care are și un lac de lavă topită în interiorul său. Este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, cu circa 70 de erupții anuale.


Este, însă, și o destinație pentru una dintre cele mai periculoase distracții de pe planetă. Sărituri cu coarda din helicopter către lacul de lavă din interiorul vulcanului.


Lista pericolelor este destul de lungă și înfricoșătoare. Elicopterul se poate prăbuși, o eroare de pilotaj poate apărea oricând deasupra vulcanului, din cauza aerului cald degajat de vulcan și de lacul de lavă. Vulcanul poate erupe oricând, inclusiv în momentul în care sări cu coarda. Stropii de lavă te-ar putea răni sau afecta coarda. Lava este, în principiul, rocă topită la circa 2.000 de grade Celsius. Aerul deasupra vulcanului este toxic, conținând concentrații mari de sulf.


Așadar, dacă nu ești printre cei mai curajoși aventurieri din această lume, nu prea ai ce căuta aici. În plus, costul poate fi considerat destul de piperat, ofertele variind între 700 și 1.200 de dolari de persoană pentru o asemenea distracție.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri