4 / 11

Piscina Diavolului, Cascada Victoria – Zambia

(Sursa foto: Shutterstock)

Piscina Diavolului, Cascada Victoria – Zambia


Rămânem cu locurile aflate la înălțime. Victoria este una dintre cele mai mari cascade din lume, cu o lungime de peste 1,7 kilometri. Este una dintre cele mai populare destinații din Africa, dar cascada pe râul Zambezi nu este doar un obiectiv cu care să-ți faci un selfie, ci și o sursă de adrenalină.


La marginea cascadei, la o înălțime de 108 metri, se regăsește și un loc în care îți poți testa setea de adrenalină, scăldându-te în „Piscina Diavolului”. Este vorba despre o piscină naturală, în care poți face baie, pe buza prăpastiei la propriu. Cu siguranță, un selfie de pe marginea cascadei este mult mai interesantă decât una din aproprierea ei.


Pericolul este real, iar turiștii pasionați de destinații „periculoase” își fac poze pe marginea cascadei. Turul până la Cascada Victoria nu este chiar ieftin, poate varia între 100 și 150 de dolari, iar pericolul nu este dat doar de curentul mare de apă.


Până la piscină, turiștii trebuie să fie atenți la crocodili sau hipopotami. Tururile organizate includ multe măsuri de siguranță, iar date oficiale arată că nu s-au întâmplat cazuri nefericite în timpul lor, dar au fost cazuri de turiști care au mers pe cont propriu la Cascada Victoria, pentru a-și face poze în locuri periculoase și și-au pierdut viața. Nu există o statistică exactă, dar Cascada Victoria face victime în fiecare an.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri