3 / 4

Antonio Nitu, Aerotravel: Imi place sa merg pe munte

Directorul general Aerotravel Lufthansa City Center, Antonio Nitu, memoreaza anii adolescentei sale, petrecuti in peisajul montan al tarii noastre, pasiune pe care o are si acum si o impartaseste cu baiatul sau de 7 ani, Tudor, prin trasee in muntii Baiului sau in Valea Seaca a Caraimanului.

“Incepand din perioada liceului am petrecut destul de mult timp in ture pe munti. M-am si nascut in apropierea Bucegilor – am fost norocos. Imi place sa merg pe munte, desi vara trecuta am avut ceva emotii cand am incercat sa refac un traseu impreuna cu tovarasul meu de drumetii. A fost mult mai dificil decat atunci cand aveam 18 ani”, spune acesta.

Evadarea in natura este scopul principal al vacantelor familiei Nitu, atat la mare, cat si la munte. “ Imi place foarte mult sa imi fac vacantele (de obicei sunt de maxim o saptamana) in tara, in diverse locuri care au munti prin preajma”, afirma seful Aerotravel, adugand ca prefera sa calatoreasca si in Grecia, cu masina sau avionul, in Halkidiki si Skiathos. “Anul asta ne gandim sa “tradam” Skiathos si sa mergem in Rodos. Sau poate in Croatia”, glumeste Nitu.

In timpul anului, Nitu incearca si varianta mini-vacantelor de weekend in orasele din Europa impreuna cu familia, pentru ca “incercam sa dam si o componenta culturala acestor deplasari”. In fiecare an, directorul Aerotravel bifeaza o locatie pe care ar dori sa o vada neaparat, cum a fost Marele Canion american. “Mi-au ramas fiordurile, desertul australian, Africa de Sud si Alaska. Adica 80%”, incheie Nitu.

Aerotravel Lufthansa City Center estimeaza pentru acest an vanzari totale de aproximativ 36 milioane de euro, reprezentand o crestere de 20% a afacerii fata de anul trecut. Pentru 2008, agentia de turism si-a planificat deschiderea a inca doua locatii in tara, lansarea unor noi pachete turistice. In prezent, 90% din activitatea companiei se concentreaza pe turismul de business.

AeroTravel Lufthansa City Center detine in prezent sapte agentii, in Bucuresti (doua birouri), Brasov, Cluj, Oradea, Sibiu si Timisoara, 5 francize Lufthansa City Center si o franciza Business Plus Lufthansa City Center. Compania este afiliata agentiei Lufthansa City Center International, cu sediul in Frankfurt.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri