2 / 4

My Air leaga Timisoara de Italia

Italienii de la My Air, una dintre primele companii low cost de pe piata romneasca, nu au ramas indiferenti la amploarea pe care investitiile italiene o au in Banat si, incepand din 22 septembrie, isi vor adauga in portofoliu doua noi curse: Timisioara-Milano si Timisoara Venetia. Pana atunci operatorul italian zboara catre aceleasi destinatii de anul trecut: Milano, Ventia, Napoli, Roma, Catania, Bologna, Bari si Paris.

“Ne bazam foarte mult pe destinatii precum Bologna, Bari, Napoli sau Catania pe care competitorii nostri nu le au”, a declarat Antonio Iervolino, General Manager My Air. Reprezentantul companiei italiene recunoaste insa ca au fost si destinatii (cum ar fi Bruxelles sau Barcelona) la care a trebuit sa renunte dupa o scurta perioada de timp din cauza gradului de ocupare scazut al curselor respective.

“La zborul de Barcelona am renuntat din cauza ca multe companii il aveau in portofliu si concurenta era prea mare”, a precizat Iervolino. Operatorul italian vizeaza doar zborurile scurte, de maximum 2 ore, avand in vedere flota de care dipune in prezent. “Avioanele pe care le detinem, Air Bus 320 si Bombardier CRJ 900 au o autonomie de doar 4 ore si 30 de minute, deci este imposibil sa operam curse transatlantice directe”, mai spune acesta.

In prezent, compania italiana cu costuri scazute opereaza 8 destinatii si are circa 40-45 de zboruri saptamanale din si catre Romania.

Anul trecut My Air a transportat aproximativ 500.000 de pasageri, inregistrand un grad de ocupare de 93%. Conform sefului My Air inasprirea competitiei de pe piata romaneasca a facut ca gradul de ocupare al zborurilor companiei low cost sa fie in prezent de 75 de procente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri