3 / 4

Wizz Air a introdus prima cursa interna low cost din Romania

In februarie Wizz Air a ales introducerea rutei Bucuresti-Cluj Napoca, o premiera la acea data in Romania, fiind prima cursa interna a unui operator low cost. “In 2008, Wizz Air a introdus destinatii noi atat pentru cursele cu plecare din Bucuresti, cat si din Cluj-Napoca - este vorba despre Valencia si Milano”, a afirmat Natasa Kazmer, director Corporate Communications and Public Affairs al companiei. Rationamentul Wizz Air este simplu: atunci cand una dintre destinatii nu atinge gradul de ocupare anticipat, operatorul nu ezita sa renunte la cursa respectiva.

„Renuntam sa operam anumite curse numai cand ne transferam operatiunile in alte piete unde consideram ca vom reusi sa servim mai bine nevoile si solicitarile pasagerilor. Un exemplu bun in acest sens este reluarea cursei Targu-Mures - Budapesta, incepand din 15 mai, si renuntarea la cursa Cluj-Napoca – Budapesta. Motivul acestui transfer a fost acela ca pasagerii Wizz Air si-au exprimat preferintele de a zbura din Targu-Mures”, explica reprezentantul Wizz Air alegerea unei destinatii in defavoarea alteia. Ca si in cazul Blue Air sau My Air, compania ungara prefera zborurile short si middle-houl care se plieaza perfect pe flota detinuta de companiile cu cost redus.

Wizz Air are in prezent un grad mediu de ocupare de 85% si opereaza zboruri din Bucuresti catre 9 destinatii (Barcelona, Roma, Milano, Londra, Roma, Bruxelles, Venetia, Valencia, Cluj-Napoca), din Cluj-Napoca, 7 destinatii (Bucuresti, Milano, Roma, Dortmund, Valencia, Londra, Barcelona), iar din Targu–Mures, cursa catre Budapesta.

Wizz Air utilizeaza o flota tanara de aeronave Airbus A320, din 9 baze, pe aproximativ 100 de rute. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croaţia, Ucraina si Romania catre numeroase destinatii din Europa. Wizz Air a lansat recent operatiunile in Ucraina. In 2007, compania a transportat 4,2 milioane de pasageri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri