2 / 5

Cat de costisitoare sunt zborurile de agrement?

Pentru a zbura cu Aventura Card, cei interesati trebuie sa isi cumpere cardul de pe site-ul companiei, care apoi este livrat pentru curierat.

Detinatorii cardului se pot prezenta la aerodrom in orice zi a saptamanii, insa majoritatea prefera sa zboare in weekend. “Avem in medie 5-6 clienti pe week-end. Clientii nostri pana in prezent sunt persoane cu varste intre 30-55 de ani, cu o situatie economica peste medie, angajati in multinationale sau cu o afacere proprie, care isi permit sa cheltuiasca 100-150 euro intr-o sambata dimineata la zbor. De asemenea, o mare parte din clienti au primit cadou un zbor de agrement de la prietenii lor. Circa 40% dintre clientii nostri sunt femei”, explica Eugen Rasoiu.

Pretul unui card fluctueaza, in functie de serviciile incluse in pachet, intre 50 si 150 de euro. De exemplu, un zbor de 30 de minute cu avionul usor costa 60 de euro, pentru 30 de minute de zbor cu motodeltaplanul clientii trebuie sa plateasca 50 de euro, in timp ce pachetul care include 20 de minute de zbor cu avionul usor, 20 de minute de zbor cu motodeltaplanul si 20 de minute de zbor cu motoparapanta costa 150 de euro.

“Am inceput cu tarife mai mari, insa si timpul de zbor era mai mare. Acum, pe fondul crizei, am micsorat atat timpul de zbor, cat si tarifele pentru a fi cat mai accesibil”, explica Rasoiu, care recunoaste ca de la declansarea crizei sumele cheltuite de client sunt mai mici, insa numarul acestora este in crestere.

Punctul de plecare si de sosire pentru zboruri este aerodromul Aerofox din comuna Sirna-Tariceni, aflata la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Ploiesti. Aparatele de zbor ajung pana la 200-300 de metri inaltime. Pentru efectuarea zborurilor, Aventura Card colaboreaza cu cinci piloti. “In functie de numarul de zboruri pe care le efectueaza intr-o luna, pilotii cu care colaboram castiga intre 1.000 si 3.000 de lei”, explica actionarul Aventura Card.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri