2 / 5

Cazare intre 10 si 3.500 de euro pe noapte

Spre deosebire de Bucuresti, unde piata hostel-urilor este sub-dezvoltata, in Budapesta segmentil low-cost al unitatilor de cazare este foarte bine dezvoltat. Pretul unui pat intr-o astfel de locatie este de circa 10 euro. “Hostel-urile sunt din ce in ce mai solicitate de turistii straini, in special de la inceputul crizei”, spune Edit Mate.

Si marile lanturi hoteliere internationale au mizat pe dezvoltarea turismului in Budapesta si au deschis unitati in acest oras. “La Budapesta este prezent aproape fiecare lant hotelier international. Branduri de lux precum Four Seasons, Boscolo sau Kempinski au ales sa isi deschida locatii in cladiri istorice din Budapesta”, mai spun reprezentantii oficiului de turism.

Cel mai scump loc de cazare din Budapesta il reprezinta apartamentul prezidential din cadrul hotelului Four Seasons care costa 3.500 de euro/noapte, fara mic dejun inclus.

Pretul mediu de cazare in hotelurile din Budapesta este de 77,91 euro, in scadere cu 5,7% fata de aceeasi perioada din 2008.

In primul semestru din 2009 gradul mediu de ocupare in hotelurile din Budapesta a fost de 44%. In cazul unitatilor de 5 stele, gradul de incarcare a fost de 53%, in timp ce la patru stele acesta a atins valoarea de 49%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri