3 / 5

Turul orasului: Intre 20 si 60 de euro

Spre deosebire de Bucuresti, care nu are niciun city break in prezent, in Budapesta exita 3-4 companii care organizeaza tururi de oras, fie cu autocarul, fie cu vaporul, pe Dunare.

Un tur al orasului de circa 2 ore cu autocarul sau vaporul costa in jur de 20 de euro. Daca turistii vor sa ia cina pe vaporul cu care calatoresc pretul biletului este intre 40 si 60 de euro.

Printre obiectivele turistice vizitate in timpul city-break-ului sunt Teatrul National construit in 2005 (pretul unui bilet este de circa 10 euro), Palatul Artelor, o cladire modernista construita in 2006, Galeria de Arta, sinagoga (cea mai mare din Europa), bazilica Sfantul Stefan, Podul cu lanturi (unul dintre cele 9 poduri din Budapesta), Statuia Libertatii, Parlamentul, Castelul Hunedoarei, muntele Gellert sau Palatul Regal.

Cei care vor sa faca turul orasului pe cont propriu trebuie sa stie ca pretul unei calatorii costa 1,2 euro, cu orice mijloc de transport in comun.

Transportul cu taxi-urile este destul de costisitor in orasul maghiar, de circa 1,5 euro pe kilometru.

Tarifele practicate ce ghizi sunt intre 60 si 70 de euro. “De cand a izbucnit criza, si ghizii sunt mai flexibili. De exemplu, daca sunt grupuri mici, de 4-5 persoane, tarifele sunt mai scazute, desi timpul si munca alocata este aceeasi ca si in cazul unui grup mai mare”, mai declara Edit Mate, care este ghid din 1997 pentru grupurile de romani si suedezi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri