2 / 4

1994 - anul primei vizite la Bucuresti

Istoria romaneasca a brandului austriac a inceput undeva in anul 1994. “Familia Koler a venit prima data in Bucuresti, insa atunci piata nu era suficient de ofertanta si primitoare”, povesteste Dunca.

In 2004, fratii Koler au revenit in Capitala, unde, intre timp, piata hoteliera se dezvoltase. “Deschiderea unei locatii in Bucuresti a fost facuta, in mare parte, la cererea comunitatii de afaceri austriece de aici care cunostea bine brandul”, adauga Dunca.

Astfel, in august 2005, cei de la K+K achizitioneaza o cladire, la cheie, pe langa Universitate. “Tranzactia s-a ridicat la circa 6 milioane de euro si am mai investit inca 3 milioane de euro in refacerea arhitecturii si designului interior pentru a se incadra in standardele K+K. De la mobila pana la echipa de design, toate au fost aduse de afara”, povesteste reprezentanta retelei austriece.

Unitatea de 67 de camere din Capitala a devenit functionala cu 100% din capacitate in iunie 2006. “Eu terminasem Facultatea de Management Hotelier din Cluj-Napoca, dupa care facusem un an si jumatate de internship in Statele Unite, la Sheraton si Days Inn. Am aplicat pentru job-ul de manager al hotelului K+K Hotel Elisabeta, si dupa 5 interviuri l-am obtinut”, rememoreaza Dunca.

Lantul K+K Hotels a vrut sa deschida un al doilea hotel in Capitala in 2008, in zona Mosilor, insa deal-ul a cazut pentru ca proprietarul nu a mai vrut sa vanda terenul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri