Florin Andronescu, Sanador: Trebuie sa-ti placa banii daca vrei sa faci bani
Marcel Barbut, AdePlast: Nu renunta si nu te opri niciodata
Costea Dumitrescu, partener Ascendis: Nu tolerati non-performanta
Dragos Anastasiu, Eurolines: Exista varianta firmelor de familie si multe dintre ele sunt profitabile
Dan Mircescu, Final Distribution: Nu vindeti decat pe bani!
Robert Serban, Gral Medical: Niciodata sa nu consideri ca le cunosti pe toate
Augustin Russu, Baumix: Nu va faceti planuri de dezvoltare exponentiala
4 / 8

Dragos Anastasiu, Eurolines: Exista varianta firmelor de familie si multe dintre ele sunt profitabile

In 1995 a infiintat Eurolines, companie care avea sa devina peste ani unul din cei mai mari transportatori rutieri de pe piata locala, cu afaceri anuale de ordinul zecilor de milioane de euro.

A absolvit facultatea de Medicina, iar inainte de a se apuca de afaceri a apucat sa profeseze ca medic vreme de cinci ani.


- Pentru o persoana care incepe acum o afacere, este obligatoriu sa abia capital propriu. Dincolo de faptul ca nici o banca nu va da finantare pentru start-up-uri (cel putin in aceasta perioada), chiar daca ar da, eu recomand ca fiecare sa detina bani proprii prinsi in afacere de la bun inceput.

- In cazul in care proprietarul unui IMM primeste o oferta din partea unui investitor, exista mai multi factori care ar trebui analizati inainte de a se lua o decizie. Totul depinde de oferta, de moment, de parteneri si, mai ales, depinde daca “vanzarea“ este un exit sau o infuzie de capital si respectivul ramane in business. Personal, sunt pentru ideea de parteneriate, dar acestea trebuie foarte bine cantarite.

- Cine isi doreste sa inceapa o afacere ar trebui sa se orienteze catre ceva ce stie bine sa faca. Orice domeniu poate sa fie profitabil cu condita sa stii ce faci si sa faci cu pasiune.

- In ceea ce priveste cooptarea rudelor intr-o afacere, exista varianta firmelor de familie si multe dintre ele sunt profitabile si de succes. Interesul este major, implicarea pe masura. Pentru firmele mici eu recomand varianta numita “afacere de familie“.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri