Ultimele 12 luni de criza. Evolutia asigurarilor
Paradigmele economiei mondiale se reaseaza. Ce urmeaza in asigurari?
Asigurarile romanesti vs alte piete
Lectia primului an de criza
Ce probleme persista in asigurari
Solutii propuse
2 / 7

Paradigmele economiei mondiale se reaseaza. Ce urmeaza in asigurari?

Cu siguranta, pe fondul crizei la nivel mondial natura sistemelor financiare va suferi modificari, care, dupa cum subliniaza managerii din asigurari, vor aduce in continuare o reasezare a principiilor de functionare a pietei si a prioritatilor pentru asiguratori.

“Modelele financiare vor deveni mai simple si mai transparente - practic vom asista la renasterea conceptului de sistem bancar/de asigurari clasic. Aceasta reintoarcere va fi generata atat de reglementari legislative mai stricte, cat si de nevoia institutiilor financiare de a se adapta la noile cerinte de capital, iar rezultatul va fi un sistem financiar bazat pe guvernante mai stricte, in care riscurile si randamentele vor fi mai mici”, declara Coman.

De asemenea, spune ea, institutiile financiare vor trebui sa se adapteze la un model de afaceri in care interesul multiplelor parti implicate - guvernele, actionarii si consumatorii - au devenit mult mai importante. “Ne putem, asadar, astepta la cresterea cerintelor de transparenta in domeniul asigurarilor si continuarea principiilor prudentiale de investire’, adauga seful ING Asigurari de Viata.

Totusi, este important sa mentionam ca economia mondiala incepe sa arate primele semne de iesire din recesiune. Spre exemplu, PIB-ul Frantei a inregistrat in cel de-al doilea trimestru o crestere pozitiva de 0,3%, dupa patru trimestre consecutive de scadere economica, iar Germania a inregistrat o crestere de 0,3% a PIB-ului. “Referitor la economia Romaniei, analistii estimeaza o revenire pe plus in a doua jumatate a anului 2010, evolutie care va implulsiona si cresterea sectorului asigurarilor de viata”, potrivit celor spuse de Coman.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri