Anul de criza, secetos in oferte de munca
Peste 8.000 de noi locuri de munca in retail-ul autohton
FMCG-ul a pus la bataie 2.000 de job-uri
Serviciile – pe val chiar si in recesiune; Outsourcing-ul se extinde cu putere
4 / 5

Serviciile – pe val chiar si in recesiune; Outsourcing-ul se extinde cu putere

Segmentul serviciilor – in special furnizorii de servicii medicale si cei de outsourcing – a reusit sa detroneze alte domenii si tintesc spre topul celor mai mari angajatori din recesiune. Outsourcing-ul a devenit un business infloritor in criza, in special datorita nevoii companiilor de a reduce costurile prin externalizarea serviciilor. Romania ocupa locul 19 intr-un clasament al celor mai atractive destinatii pentru outsourcing din lume, in urcare cu 14 pozitii fata de 2007, arata un index realizat de compania de consultanta A.T. Kearney, care cuprinde 50 de tari.

Pe piata locala a proceselor de BPO, care presupun externalizarea activitatilor care nu au o functie de baza in organizatii, companii ca Genpact, Wipro sau Accenture sunt in plina cautare de noi angajati. Profilul ideal: tanar, vorbitor a cel putin doua limbi straine, cunoscator a cateva informatii de baza din IT sau contabilitate si fara pretentii salariale ridicate. Persoana apropiata de prototipul angajatului din outsourcing a putut alege din cateva sute de locuri de munca, disponibile in ultimul an pe piata.

Genpact a anuntat recrutari lunare de 20-30 de angajati, in timp ce Wipro doreste cresterea echipei cu cateva sute de noi persoane pana la inceputul anului 2010.

In acelasi ritm, piata serviciilor medicale a cunoscut o evolutie spectaculoasa, in contextul crizei, reusind extinderea cu aproape 10 clinici private.

Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU) investeste in prezent 8,5 milioane de euro, propunandu-si finalizarea a doua policlinici la Bucuresti, respectiv Cluj, preluarea a doua-trei clinici din provincie, precum si demararea constructiei unei noi unitati in Capitala. CMU are in jur de 650 de angajati - 400 cu norma intreaga si alti 250 de medici colaboratori, iar pana in 2010 numarul acestora va creste pana la 1.000 de persoane.

Si clinica Medlife a raportat un numar in continua crestere al angajatilor datorita deschiderii a trei hyperclinici in 2008 si 2009. Pana in prezent, compania a recrutat 70 de angajati din cei 150 care vor ajunge in companie pana in 2010.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri